Mis deze events niet! Meer info

Artikel Laatste Nieuws

Geplaatst op 6 januari 2021

Pilote en hostess openen pop-up met juwelen en interieurspullen: “We zijn elkaars grootste fan”

MECHELEN/WILLEBROEK/REET

Wannes Vansina  Laatste update: 06-01-21, 18:07

Tot voor kort waren ze collega’s in de luchthaven, nu verkopen Sofie Bal (47) uit Willebroek en Kathleen van Hoof (48) uit Reet juwelen en interieurspulletjes in een pop-up in de Mechelse Onze-Lieve-Vrouwestraat.Sofie werkt nog altijd als pilote voor Brussels Airlines, Kathleen nam in augustus vrijwillig ontslag in het kader van de herstructurering. Die laatste wil nu alles inzetten op Isidore, waarmee ze geïnspireerd door mensen, culturen en hun tradities meubeltjes en vooral interieurstoffen laat maken.

“Ik heb altijd een zwak gehad voor traditioneel geweven stoffen. Op het eind van een reis kwam ik vroeger steevast terug met een rugzak met meer stoffen in dan kleren.” Bij Isidore combineert ze handgeweven stoffen uit Burkina Faso of handgeschilderde stoffen uit Mali met de sterkte van het Belgische weefambacht.